28 Eylül 2012 Cuma

Karamelize Elmalı Tart


Billur Hanım'ın ellerine sağlık :)

Elma zamanı geldiiiii…..

Hamur için:
- 2 bardak un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 bardak küp doğranmış tereyağı
- 1/2 bardak soğuk su
Elmalı kısım için:
- 8-10 adet orta boy elma (soyulmuş ve dilimlenmiş)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yulaf
- 1  tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı sultani üzüm
- 4 yemek kaşığı kahverengi şeker + 2 yemek kaşığıda fırına verirken üzerine koymak için
- 1/4 bardak sıvı krema
üstü için:
- Çırpılmış krema veya vanilyalı dondurma
Hamurun malzemelerini derin bir kaba koyup hamur karıştırıcısı veya el yardımıyla karıştırın, oluşan hamuru streçleyip buzdolabına koyun.
Dilimlenmiş elmaların üzerine biraz limon sıkın ki kararmasın. Sonra bir tavaya tereyağını koyun erisin, üzerine krema hariç tüm harç malzemesini koyun, ara ara karıştırarak elmalar karamelize oluncaya kadar pişirin. Elmaların ve tüm malzemenin parlak renkli karamel rengini aldığını görünce kremayı ekleyin, karıştırın ve altını kapatın.
Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Kelepçeli kalıbın veya tart kalıbının altına yağlı kağıt kesip tüm kalıbı tereyağı ile yağlayın. Hamuru hafif unlanmış bir satıhta 26-28 cm çapında yuvarlak açın, bunu kalıba yerleştirin, kenarlarını iyice yapıştırın ve 5 dakika fırına verin.
Fırından çıkardığınız az pişmiş tartın içine harcı yerleştirin, üzerine kahverengi şekeri serpin ve  fırına verin. 20-30 dakika sonra kenarları altın rengi olan tartınızı fırından alın, ılınınca  resimde gördüğünüz gibi krema veya vanilyalı dondurma ile servis yapın, afiyet olsun…



Kahvaltı Çörekleri

Sabah sabah ağzınızda eriyen yumuşacık puflar…

- 3 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 bardak şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 170 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 bardak süt
üst sos ve kaplaması için:
- 150 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı vanilya ektresi
- 1 bardak tozşeker
- 2 yemek kaşığı tarçın
İnanın böyle bir lezzet yok, bir kere yaparsanız göreceksiniz hem çok kolay hemde dayanılmaz birşey…
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Bu tarifle 16 adet çörek çıkıyor , bunun için çoklu muffin kalıplarına ihtiyacınız olacak. Silikon olurlarsa sizin için daha kolay olur.
Derin bir  karıştırma kabında un, kabartma tozu,mahlep ve tuzu karıştırın, bir kenarda beklesin. Başka bir kapta elektrikli mikser ile tereyağı ve şekeri çırpın, yumurtaları ekleyin, tekrar çırpın, unlu karışımı ve sütüde ekleyin ve tekrar çırpın.
Çoklu kalıpları yağlayın, içine bir kaşık yardımı ile fazla olmamak kaydıyla karışımdan paylaştırın, önceden ısıttığınız fırına verin.
Diğer bir tarafta bir kabın içinde erimiş tereyağı ile vanilya ekstresini karıştırın. Başka bir kaptada tarçın ve tozşekeri karıştırın.
Fırında çörekleriniz piştiğinde alın ve biraz soğumaya bırakın ki kalıplardan hemen çıksınlar. Kalıplardan çıkardığınız çörekleri önce tereyağlı karışıma daha sonrada şekerli tarçınlı karışıma batırıp tabağa alın, afiyet olsun…..

26 Eylül 2012 Çarşamba

Halat dokuma

Ha

25 Eylül 2012 Salı

Evinizde böyle bir ağaç olmasını ister misiniz?

Şu sıra ağaçlara acayip kafayı takmış durumdayım ve bu ağaca bayıldım resmen...




Kaynak

Kumaş tavşanlar :)



Tavşan doku
Ekteki desenleri bastırmadan önce istediğiniz büyüklükte genişletmeniz geekiyor
Coelha-tecido_molde2_533_10-4-12 (546x700, 103kb)
Coelha-tecido_molde1_533_10-4-12 (581x700, 71KB)

Gereken malzemeler
Coelha-tecido_materiais_533_10-4-12 (533x355, 32kb)
 
Kumaşa desenleri aktarınız
1336674660_coelha-tecido_passo1_533_10-4-12 (533x355, 18kb)
Dikiş payını unutmadan kesiniz
1336674661_coelha-tecido_passo2_533_10-4-12 (533x355, 13Kb)

1336674662_coelha-tecido_passo3_533_10-4-12 (533x355, 20kb)

1336674663_coelha-tecido_passo4_533_10-4-12 (533x355, 25kb)

1336674664_coelha-tecido_passo5_533_10-4-12 (533x355, 24kb)

1336674665_coelha-tecido_passo6_533_10-4-12 (533x355, 17kb)

1336674666_coelha-tecido_passo7_533_10-4-12 (533x355, 16kb)

1336674667_coelha-tecido_passo8_533_10-4-12 (533x355, 68kb)

1336674668_coelha-tecido_passo9_533_10-4-12 (533x355, 45kb)

1336674670_coelha-tecido_passo10_533_10-4-12 (533x355, 29kb)

coelhadetecido_533_10-5-12 (466x700, 125kb)